We wilde jullie een korte selectie van reacties, ontvangen sinds aanvang registratie eind april 2012 tot 31 december 2012, niet onthouden.

bloemlezing

Reactie 1

Waarom niet?

- Beleid is niet duidelijk. Legaal, illegaal? Ben ik strafbaar? Als ik niet zeker weet of ik iets verkeerd doe, laat ik mij niet registreren
- Zover gaan met die pas, uitreksel of vingerafdrukken... Waarom niet gewoon legitimatie laten zien aan de bar?
- Ik hoop dat het nieuwe kabinet zich druk gaat maken over dingen die niet werken i.p.v. goed lopende systemen te beëindigen.

Reactie 2

De grootste reden waardoor ik me niet in wil schrijven voor de wietpas is dat er niet genoeg informatie over bekend is. Bijvoorbeeld over de bewaking van persoonsgegevens en waarvoor het gebruikt word en de toekomstplannen met de wietpas.

De wietpas halen is voor veel mensen een drempel, voornamelijk door het gebrek aan privacy. Er is een hele grote kans dat mensen dit illegaal gaan verkrijgen of zelf gaan kweken, waarbij het zelf kweken van de wiet eveneens de kwaliteit beïnvloed.

Conclusie: Er moeten duidelijke toekomstplannen worden gemaakt en meer informatie verstrekken aan iedereen, waarna de regering een wietpas in zou mogen voeren. Alles moet inzichtelijk zijn voor iedereen.

Reactie 3

Nederland is Nederland niet, want door de pas wordt de Nederlandse vrijheid beperkt. En waarom? Joost mag het weten.

Een joint op z'n tijd is goed voor de mens.