U bent hier: Voorlichting

Voorlichting

Cannabis en verkeer: de wet

speekseltest Speekseltester Op dit moment is het gebruik van cannabis in het verkeer verboden volgens artikel 8, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994:

'Het is een ieder verboden een voertuig te besturen of als bestuurder te doen besturen, terwijl hij verkeert onder zodanige invloed van een stof, waarvan hij weet of redelijkerwijs moet weten, dat het gebruik daarvan -al dan niet in combinatie met het gebruik van een andere stof- de rijvaardigheid kan verminderen, dat hij niet tot behoorlijk besturen in staat moet worden geacht.

Tips voor verstandig gebruik

bottom04Het gebruik van cannabis (hasj en wiet) is in veel culturen al eeuwenlang bekend. Cannabis is afkomstig van de hennepplant. Het effect duurt 2 tot 4 uur lang. Je wordt er vrolijk of ontspannen van. Net als bij andere genotsmiddelen kan cannabis op een verkeerde manier gebruikt worden. Vandaar deze tips voor verstandig gebruik.

Wat is blowen?

bottom03Blowen, in het Belgisch 'smoren', is het roken van cannabis. In Europa wordt de wiet of hasj meestal vermengd met tabak; in de Verenigde Staten rookt men vrijwel altijd puur, al of niet met een (water)pijp.

Daarnaast bestaan er de zogenaamde vaporisers.

Wat is een joint?

bottom05De joint is in Nederland veruit de populairste manier om te blowen: cannabis en tabak worden in een lang vloeitje gerold. Aan het uiteinde wordt een filter van een opgerold stukje karton geschoven; zo kan de joint tot het laatste stukje worden opgerookt zonder de mond te branden.

Pagina 1 van 2

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04