U bent hier: Persberichten Persbericht 19 februari 2010

Persbericht 19 februari 2010

Coffeeshops roepen klanten op cannabisvriendelijk te stemmen.

VCE-campagne raadsverkiezingen

EINDHOVEN – Met de slogan '4 minuten van je tijd voor 4 jaar beter cannabisbeleid' voeren de Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE) campagne rond de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Doel is opkomstbevordering en bewustwording bij coffeeshopbezoekers.

De VCE roept de Eindhovense coffeeshopbezoekers op hun stem 'niet in rook op te laten gaan'. In alle coffeeshops hangen vanaf deze week posters met de politieke partijen die een cannabisvriendelijk beleid voorstaan. In een uitgebreide flyer staan de standpunten van alle partijen over cannabis en coffeeshops op een rijtje. De VCE heeft alle partijen vijf vragen gesteld over cannabis en coffeeshops. De informatie in de flyer is gebaseerd op de binnengekomen reacties, de verkiezingsprogramma's en de antwoorden van de partijen bij de Stemwijzer 2010 Eindhoven.

Vooral de christelijke partijen hebben coffeeshops en cannabis dit jaar tot verkiezingsthema gemaakt. In de Eindhovense politiek is verspreiding van coffeeshops in de regio een hot item. Veel Eindhovense partijen vinden het hypocriet dat de omliggende gemeenten geen coffeeshops toestaan, zodat hun burgers aangewezen zijn op de Eindhovense shops. Ook voor coffeeshopbezoekers die niet in Eindhoven wonen is het dus belangrijk om cannabisvriendelijk te stemmen.

Om de campagne kracht bij te zetten biedt de VCE via de coffeeshops 'Ik stem cannabisvriendelijk'-buttons te koop aan voor 1 euro. De opbrengst gaat naar de Vereniging van Cannabisconsumenten (www.vvcc.nl) en de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (www.voc-nederland.org), twee niet-commerciële organisaties die zich op landelijk niveau sterk maken voor de belangen van de cannabisconsument en een beter cannabisbeleid.

De verkiezingscampagne past bij de missie van de VCE: de vereniging wil niemand aanzetten tot het gebruik van cannabis. Wel wil de VCE iedereen die er zelf voor kiest om cannabisproducten te consumeren voorzien van goede informatie over verstandig en prettig gebruik van deze producten

Hier vind je het persbericht in pdf.

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04