U bent hier: Medicinaal

Medicinaal

Onderzoek: cannabis als medicijn tegen aderverkalking

30 oktober 2013 - Stichting High on Nano heeft vandaag een crowdfundproject gelanceerd voor onderzoek naar cannabis als medicijn tegen aderverkalking (atherosclerose).

Update: Cannabis kan hersenschade herstellen en voorkomen

7 oktober 2013 - Wat iedereen (ouders, opvoeders, leerkrachten, directeurs van scholen, psychologen, hulpverleners, dokters, psychiaters,...) zou moeten weten over cannabis:

Cannabis:

  • ...is minder verslavend dan koffie!
  • ...heeft nog nooit iemand het leven gekost!
  • ...bevat heel wat actieve stoffen naast THC.

Wietgebruik goed voor bloedsuikers

15 mei 2013 - Mensen die cannabis gebruiken hebben minder schommelingen in hun bloedsuikers en zijn meestal ook slanker dan mensen die dat niet doen. Dat is de conclusie van een onderzoek dat in het American Journal of Medicine verscheen.

Bij het onderzoek werd aan 4,657 mensen gevraagd of ze de afgelopen maand marihuana hadden gebruikt. Daarnaast werden hun bloedsuikers onderzocht nadat ze negen uur niks gegeten hadden. Op die manier is een goed beeld te krijgen van het bloedsuikerniveau 'in rust,' wat weer samenhangt met de kans op diabetes.

Cannabis maakt pijn draaglijker

21 december 2012 - THC, de werkzame stof in cannabis, maakt pijn draaglijker. Onderzoekers van de Universiteit van Oxford ontdekten dat THC delen van het brein op een laag pitje zet, waardoor we de wereld als 'wazig' ervaren en pijn draaglijker voor ons wordt.

Cannabis, afkomstig van de wietplant, is vooral populair onder blowers. De werkzame stof in cannabis is THC. Vanaf september 2003 is het toegestaan om cannabis voor medische doeleinden te gebruiken. Cannabis is op doktersrecept verkrijgbaar en wordt gebruikt om pijnklachten te verlichten van onder andere multiple sclerose (MS) of migraine.

'Cannabis stopt verspreiding borstkanker'

20 september 2012 - Een bestanddeel dat te vinden is in de cannabisplant kan de verspreiding van vele vormen van agressieve kanker stoppen. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers.

Pagina 1 van 2

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04