U bent hier: In de pers Cohen wil internationaal offensief softdrugs

Cohen wil internationaal offensief softdrugs

Cohen Job Cohen 25 februari 2010 - DePers.nl - Burgemeester Job Cohen pleit voor een internationaal offensief om de handel van softdrugs bij 'de achterdeur' te reguleren. Op die manier kun je volgens hem als overheid toezicht houden op kwaliteit en omvang van de hennepteelt. ,,Bovendien ontlast dat op den duur het justitiële apparaat en de politie enorm'', schrijft hij donderdag in het gastenblog van het televisieprogramma Pauw & Witteman waar hij woensdag te gast was.

Hij reageert daarmee nogmaals op het betoog van demissionair minister André Rouvoet, die vindt dat de afstand tussen scholen en coffeeshops vergroot moet worden. Cohen is het hier niet mee eens en wil naar andere manieren kijken om ervoor te zorgen dat kinderen van de softdrugs afblijven. ,,Als jongeren aan softdrugs willen komen, dan krijgen zij dit via via. Ook docenten zien daarom niets in het afstandscriterium'', aldus de burgemeester.

Volgens Cohen is het echte probleem met het gedoogbeleid dat de productie en aanvoer van softdrugs verboden zijn en daarmee de criminaliteit bevorderen. ,,Dat los je niet op door coffeeshops te sluiten.''

Lees hier het volledige artikel bij DePers.nl

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04