U bent hier: In de pers SDOH krijgt de wind van voren

SDOH krijgt de wind van voren

3 maart 2010 - ED  - HELMOND - In de laatste Helmondse raadsvergadering voor de verkiezingen van vandaag heeft SDOH er dinsdagavond flink van langs gekregen. Met name CDA en Helder Helmond verweten de partij van Theo van de Ven 'krokodillentranen' en 'verkiezingsretoriek' in de discussie over de locatie van de tweede Helmondse coffeeshop.

SDOH vindt dat de beoogde plek, op de Noord-Koninginnewal, niet geschikt is, onder meer omdat serviceflat De Ameide er pal naast staat. De partij wilde daarover een interpellatiedebat voeren. Dat debat kwam er niet, omdat de meerderheid van de raad het voorbarig vond. De procedure is namelijk nog niet afgerond. "Daags voor de verkiezingen dit debat willen voeren? Dat gaat dan niet over de inhoud, maar is bedoeld om de krokodillentranen van SDOH te faciliteren. Het is pure misleiding van de kiezer wat u doet", sneerde CDA-leidster Margreet de Leeuw. Toch werd er middels stemverklaringen kort gediscussieerd.

Het CDA wees erop dat die partij altijd tegen de vestiging van een tweede coffeeshop in Helmond is geweest, waar dan ook. En het huidige verkooppunt aan de Wolfstraat wordt, als het aan de christendemocraten ligt, verplaatst naar het bedrijventerrein.

Pas als de bezwarenprocedure is afgerond, komt burgemeester Fons Jacobs met de kwestie terug naar de politiek. Dat zal waarschijnlijk in april zijn, als de nieuwe raad is aangetreden.

Lees hier het volledige artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04