U bent hier: In de pers Drugsoverlast Brabantse dorpen neemt toe

Drugsoverlast Brabantse dorpen neemt toe

9 december 2013 - Plattelandsgemeenten in Brabant hebben in toenemende mate te kampen met drugsoverlast.  Terwijl de Nationale Politie zich richt op de problemen in de grotere steden, nemen de problemen in de regio toe. De middelen om de problemen het hoofd te bieden ontbreken, zeggen twee burgemeesters.

Waar in grote gemeenten de handel en productie van drugs de kop in wordt gedrukt, wijken drugshandelaren juist uit naar kleinere plaatsen: er is sprake van een waterbedeffect, schrijft De Volkskrant vandaag.

EenVandaag gaat op pad met de burgemeesters van Gilze en Rijen, en Heusden. Jan Boelhouwer waarschuwt samen met zijn collega Jan Hamming voor de toename van drugsoverlast in kleine gemeenten. Volgens de burgemeesters concentreert de politie zich op de grote steden, en ze vragen zich af of de dorpen daardoor nog wel afdoende op de radar staan.

Boelhouwer neemt ons mee door zijn gemeente, langs de door hem onlangs gesloten drugspanden. Hij legt uit waarom hij extra hulp nodig heeft van de Nationale Politie.

Lees het volledige artikel en bekijk de rapportage bij EenVandaag

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04