U bent hier: In de pers Onbegrijpelijk beleid van Limburgse burgemeesters

Onbegrijpelijk beleid van Limburgse burgemeesters

3 mei 2013 - MAASTRICHT - Het optreden van de burgemeesters van de meeste Limburgse coffeeshopgemeenten tegen buitenlanders is onbegrijpelijk en aan niemand uit te leggen. Onder aanvoering van Onno Hoes, VVD, burgemeester van Maastricht, worden coffeeshops die buitenlanders toegelaten, onverbiddelijk gesloten. Ook zondag, met Bevrijdingsdag nota bene, zullen Hoes en in zijn kielzog de meeste andere burgemeesters de tent waar wiet wordt verkocht aan Belgen en Duitsers, dichtgooien.

Alleen burgemeester Paul Depla van Heerlen doet aan die flauwekul niet mee. Heerlen handhaaft niet. Heerlen laat de buitenlandse kopers met rust. En in Venlo liggen de kaarten anders. Daar is nog nader overleg tussen coffeeshops en burgemeester Antoin Scholten. Maar ook die handhaaft het verbod op buitenlanders in de shops. De andere burgemeesters grijpen in ondanks de uitspraak van de rechtbank in Maastricht.

Al sinds 1 mei vorig jaar, sinds de invoering van de heilloze wietpas, is Onno Hoes op oorlogspad. Hij toont zich de facto de grote vriend van de Marokkaanse drugsdealers die als paddenstoelen uit de grond schieten en de straten in steden als Maastricht en Roermond onveilig maken. Want zij zijn degenen die de vruchten van het huidige uitgestippelde beleid plukken.

En hoeveel keer Hoes en Opstelten ook herhalen dat het allemaal fantastisch gaat en dat het probleem wordt aangepakt, de overlast groeit alleen maar. Opstelten en Hoes hebben een doos van Pandora geopend, die ze nu niet meer dicht krijgen.

Limburg is weer eens Roomscher dan de Paus in deze. In steden als Nijmegen en Arnhem mogen Duitsers en andere buitenlanders gerust wiet kopen. Die gemeenten handhaven niet. Waarom ook!

Nijmegen deed het een week lang en zag toen een invasie van Marokkaantjes uit de Randstad. Binnen een week stond Nijmegen weer toe dat de buitenlanders in de coffeeshops mochten kopen. De straatschoffies verdwenen.

Niet dus uit Limburg. Want hier wil Onno Hoes hoe dan ook zijn dikke vriend en partijgenoot Ivo Opstelten bedienen. Dwars tegen de werkelijkheid in beweert hij dat het allemaal de goede kant op gaat.

Lees het volledige artikel bij Heerlen Dichtbij

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04