U bent hier: In de pers Drugsdealers in Maastricht steeds agressiever

Drugsdealers in Maastricht steeds agressiever

12 april 2013 - Illegale drugsdealers in Maastricht gaan steeds agressiever te werk. Door de toegenomen pakkans werken ze ook steeds vaker in groepjes en gedragen ze zich gejaagder.

Het aantal illegale verkopers op straat per klant is vervier- of -vijfvoudigd. Dat blijkt uit een vrijdag gepresenteerd onderzoek van de Politieacademie.

Het aantal buitenlandse drugstoeristen liep terug van 2,7 miljoen voor invoering van de wietpas op 1 mei 2012 naar enkele honderdduizenden nu. Het aantal meldingen van drugsoverlast verdubbelde sinds 1 mei vorig jaar, van 1500 naar 3000.

De politie zit de dealers zo achter de vodden, dat ze in groepjes moeten werken, aldus de politie. Om oppakken te voorkomen moet de koper van de een naar de ander geleid worden voor de verkoop daadwerkelijk tot stand komt. De gemeente overweegt een samenscholingsverbod op plekken waar veel groepen dealers staan.

Burgemeester
''Het straatbeeld is niet rustiger geworden'', constateerde burgemeester Onno Hoes. Hij wil samen met de Marokkaanse gemeenschap proberen in contact te komen met de dealers. ''Ze leiden een leuk en stoer leven en verdienen een leuke cent. Om ze daar uit te krijgen is niet eenvoudig'', aldus Hoes.

Voorzitter Marc Josemans van de Vereniging van Officiƫle Coffeeshops in Maastricht meent dat Hoes de ellende over zichzelf heeft afgeroepen.

Lees het volledige artikel bij Nu.nl

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04