U bent hier: In de pers Bewijs: het falen van de wietpas, nu ook in Limburg Zuid

Bewijs: het falen van de wietpas, nu ook in Limburg Zuid

4 maart 2013 - Wietpasgrafiekjes, omdat WOBben werkt. Na het artikel over drugsoverlast in politieregio Limburg Noord, hebben we ook de gegevens van Limburg Zuid binnen gekregen. En deze keer hoefden we er niet eens voor te WOBben: de politie Limburg heeft ons uit zichzelf een dikke envelop met tabelletjes toegestuurd, bij wijze van 'additionele berichtgeving' bij ons vorige WOB-verzoek over drugsoverlast in Limburg Noord. Wat een service! Waarvoor hulde.

De grafieken (zie onder dit artikel) tonen wederom aan wat iedereen wel al wist of in ieder geval kon vermoeden: ook in Limburg Zuid is de drugsoverlast sterk toegenomen na de invoering van de wietpas in Mei 2012.

De mondelinge Kamervragen die GroenLinks naar aanleiding van ons vorige artikel zou stellen zijn echter 'niet doorgelaten' (een keuze van de Kamervoorzitter vanwege tijdsbeperking, GroenLinks zal de vragen alsnog stellen in het eerstvolgende debat over dit onderwerp,red.) dus het kan geen kwaad om nog eens een stukje aan dit door minister Opstelten gecreƫerde probleem te wijden.

Lies, damned lies, and statistics
We hebben van acht steden in de regio Limburg-Zuid een grafiek gekregen (Maastricht, Weert, Venlo, Venray, Roermond, Sittard-Geleen, Heerlen en Kerkrade).

In alle steden is een enorme toename van drugsoverlastmeldingen te zien, die vooral een piek kent in mei 2012, de maand waarin de wietpas werd ingevoerd.

Voor volledige artikel en de grafieken ga naar thepostonline.nl

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04