U bent hier: In de pers Van Gijzel schrijft brief aan minister Opstelten over gereguleerde wietteelt

Van Gijzel schrijft brief aan minister Opstelten over gereguleerde wietteelt

18 december 2012 - Eindhoven dichtbij - Burgemeester Rob van Gijzel heeft een brief geschreven aan minister Opstelten over gereguleerde wietteelt. Een meerderheid van de Eindhovense gemeenteraad stemde op 4 december voor een pilot waarin de gemeente cannabisteelt gaat reguleren.

Eindhoven wil daarmee de bevoorrading van coffeeshops uit de illegaliteit halen en controle krijgen over de kwaliteit van wiet. Ook moet drugscriminaliteit afnemen door gereguleerde wietteelt.

In de brief geeft burgemeester Van Gijzel aan minister Opstelten te kennen om, op advies van de Adviescommissie Drugsbeleid, een besloten club met achterdeurregeling nader uit te werken in de vorm van een experiment. "Ieder lid zou de kweek van vijf planten voor eigen gebruik aan de club kunnen verbinden, die de kweek in eigen beheer verzorgt en beheert", licht Van Gijzel het principe van de besloten club toe in de brief.

De brief is een uitnodiging van Van Gijzel om met Opstelten in overleg te treden over de inrichting van de pilot met de besloten club. Volgens de burgemeester past dit binnen het regeerakkoord, waarin gesproken wordt over 'aansluiting bij lokaal coffeeshopbeleid' en 'lokaal maatwerk'.

Naast Eindhoven hebben ook Rotterdam, Tilburg, Leeuwarden en Nijmegen zich deze maand uitgesproken voor gereguleerde wietteelt. Minister Opstelten is tegen de plannen van deze steden. "Gereguleerde wietteelt door gemeenten kan niet, is strafbaar en tegen Europese regels", zei hij in reactie op de plannen voor gereguleerde wietteelt.

Lees hier het volledige artikel

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04