U bent hier: In de pers Coffeeshops sceptisch over schrappen wietpas

Coffeeshops sceptisch over schrappen wietpas

31 oktober 2012 - (Novum) - Coffeeshophouders zijn uiterst sceptisch over de plannen van het nieuwe kabinet. VVD en PvdA willen de wietpas schrappen, maar klanten van coffeeshops moeten in de toekomst wel een identiteitsbewijs en een uittreksel van het bevolkingsregister tonen. Lood om oud ijzer, menen de coffeeshophouders.

"We zijn natuurlijk blij dat coffeeshops geen besloten clubs meer worden en geen ledenlijst meer hoeven te hebben", zegt Ferry de Boer van het Landelijk Overleg Coffeeshopbonden (LOC). "Maar bij sommige gemeenten moet je bij de aanvraag van een uittreksel van het bevolkingsregister zeggen waarvoor je dat nodig hebt. Dan is de privacy van blowers dus opnieuw in het geding."

Volgens voorzitter van de Vereniging van Officiƫle Coffeeshophouders Maastricht (VOCM) en eigenaar van coffeeshop Easy Going Marc Josemans stelt het schrappen van de wietpas in het regeerakkoord weinig voor. "Het is nagenoeg geen enkele verbetering. Een uittreksel van het bevolkingsregister is drie maanden geldig. Bij de gemeente weten ze dan ook wel hoe laat het is als je vier keer zo'n ding hebt opgehaald. Dat is een ongeoorloofde inbreuk op de privacy."

Less het volledige artikel bij Nieuws.nl

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04