U bent hier: In de pers Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven wil extra agenten voor wietpas

Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven wil extra agenten voor wietpas

24 september 2012 - Omroep Brabant - EINDHOVEN - Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven wil extra agenten om de gevolgen van de invoering van de wietpas beter te kunnen controleren. Dit schrijft de Eindhovense burgemeester in een brief aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. In de brief vraagt hij om twee analisten en twee rechercheurs.

Van Gijzel verwacht vooral dat de straathandel na 1 januari 2013 explosief zal toenemen. Dan wordt de wietpas in heel Nederland ingevoerd.

'Zwakke informatiepositie'
De politie in Eindhoven en omgeving weet volgens Van Gijzel niet precies waar afgehaakte coffeeshopklanten na invoering van de wietpas hun softdrugs kopen. De politie heeft volgens de Eindhovense burgemeester onvoldoende zicht op de illegale handel. In de brief aan minister Opstelten heeft Van Gijzel het over een 'zwakke informatiepositie' van de politie.

Van Gijzel maakt zich volgens de brief aan de minister zorgen over de illegale handel in drugs omdat in dit circuit ook drugs wordt verkocht aan minderjarigen. Daarbij zou in dit circuit ook harddrugs worden aangeboden.

'Uittreksel niet landelijk invoeren'
Van Gijzel adviseert de minister verder om bij de aanvraag van een wietpas de eis voor het tonen van een uittreksel uit het bevolkingsregister niet landelijk door te voeren. In Eindhoven is de wietpas volgens de burgemeester juist relatief succesvol omdat de gemeente die eis heeft laten varen. Mede door dat succes wil Van Gijzel de pas niet afschaffen.

Bron: Omroep Brabant

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04