U bent hier: In de pers 'Wietpas is misdrijf'

'Wietpas is misdrijf'

5 september 2012 - PowNed - De overheid pleegt een misdrijf door de wietpas in te voeren. Volgens topadvocaat Gerard Spong helpt de overheid hiermee actief mee met het opzetten van een systeem om softdrugs te verstrekken.

Met de wietpas mengt de overheid zich actief in de handel in softdrugs, meent Spong. "Dat is heel iets anders dan gedogen, wat de overheid tot nu toe deed", stelt de advocaat vandaag in een interview met het Parool. "De overheid zegt nu heel hypocriet: u krijgt een pas om een strafbaar feit te plegen. En de overheid vraagt burgers om mee te werken aan het creëren van bewijs tegen henzelf, want ook al worden softdrugs gedoogd, het gebruik blijft strafbaar."

Met de invoering van de wietpas willen regeringspartijen VVD en CDA overlast door drugstoerisme terugdringen. Alleen mensen die ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente kunnen lid worden van een coffeeshop en zo softdrugs kopen. Het plan is echter een groot fiasco. Sinds de invoering verviervoudigde de drugscriminaliteit.

Bron: PowNed

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04