U bent hier: In de pers Armand over de wietpas: 'Het is net alsof je een Jodenster opkrijgt'

Armand over de wietpas: 'Het is net alsof je een Jodenster opkrijgt'

8 mei 2012 - Omroep Babant - EINDHOVEN - Artiest en bekend cannabisgebruiker Armand uit Eindhoven vindt dat hij met de invoering van de wietpas als drugstoerist wordt gezien door de overheid. "Het is net alsof je een Jodenster opkrijgt."

Armand voelt zich beledigd en vernederd, want 'als de wietwet goedgekeurd moet worden door probleemdrinkers, we don't stand a chance'. Hij ziet het probleem dan ook bij de alcoholisten liggen. "Ik voel me meer een heer dan drinkers. Ik kots nooit, val niemand lastig, rij niemand dood en sla mijn vrouw niet."

De zanger is in een andere tijd opgegroeid en kan zich inleven in de situatie van de nieuwe generatie blowers. "Ik heb leren blowen in de tijd dat je er zelf achteraan moest. Ik vind het vervelend voor de mensen die moesten leren blowen in een coffeeshop, want die weten nu niet waar ze naar toe moeten."

Shoppen over de grens
Omdat Armand niet geregistreerd is bij zijn coffeeshop, krijgt hij ondanks zijn harde argument, 'ik kom hier al 35 jaar', geen gram mee. Hij is dan ook veroordeeld tot wiet van over de grens, de Brabantse grens wel te verstaan. "Ik rij naar Arnhem daar mag je vijf gram kopen." Zo gaat Armand nog een paar plaatsen af tot de voorraad aangevuld is. "Dan heb ik 25 gram en kan ik er een paar weken tegen."

De wietpas verlegt het probleem volgens de Eindhovenaar die ooit over de Hasjiesman zong. "De overheid maakt van mij een drugstoerist. Als ik drugs boven de rivieren moet kopen, ben ik een drugtoerist. We hadden internationaal drugstoerisme, nu hebben we interlokale drugstoeristen. Wat schieten we ermee op?"

Belgiƫ
Vanaf 1 januari is de wietpas en registratie in heel Nederland verplicht. Dat betekent geen drugstoerisme in eigen land meer. "Dan gaan we naar Antwerpen, daar gaan de coffeeshops dan open. Deden we vroeger ook."

Lees het artikel bij Omroep Brabant

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04