U bent hier: In de pers Uren wachten op uittreksel wietpas Eindhoven

Uren wachten op uittreksel wietpas Eindhoven

3 mei 2012 - Omroep Brabant - EINDHOVEN - Lange wachtrijen aan de balies donderdag bij het stadskantoor in Eindhoven. Onder andere coffeeshopbezoekers komen massaal een uittreksel halen. Dat document is nodig voor het aanvragen van de wietpas.

Voor de invoering van de pas was het nog niet druk bij de gemeenten voor het uittreksel. Sinds een week merken ze bij de gemeente Eindhoven dat het drukker wordt. De wachttijden kunnen oplopen tot wel twee uur.

Geweigerd
Sommige coffeeshopbezoekers komen naar het stadskantoor omdat ze weggestuurd zijn bij de shop. ''Ik stond daar gisteren aan de deur. Daar kreeg ik te horen dat ik niet naar binnen mocht en dat ik eerst een uittreksel moest gaan halen. Nouja, dan doen we dat maar'', vertelt een wachtende man in het stadskantoor.

Een man voor hem in de rij wist het wel al, maar had nu pas tijd. ''Ik ga voor kwaliteit. Daarom wil een uittreksel hebben zodat ik een wietpas aan kan vragen.'' Aan wiet kan hij volgens hem toch altijd wel komen: ''Overal op straat of bij iemand thuis is het te halen. Vele wegen leiden naar Rome.''

Lees het volledige artikel bij Omroep Brabant

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04