U bent hier: In de pers Raad Tilburg wil niet teveel werk maken van wietpasbeleid bij coffeeshops

Raad Tilburg wil niet teveel werk maken van wietpasbeleid bij coffeeshops

20 maart 2012 - Omroep Brabant - TILBURG - De gemeenteraad van Tilburg heeft burgemeester Noordanus maandag opgeroepen niet al te veel werk te maken van het handhaven van het wietpasbeleid. Vanaf 1 mei moeten alle coffeeshops in de zuidelijke provincies met een pasjessysteem gaan werken.

Coffeeshops mogen vanaf mei alleen nog maar verkopen aan geregistreerde leden met een pasje. Op die manier worden buitenlandse drugstoeristen in de Nederlandse coffeeshops geweerd. De burgemeester moet als hoofd van de politie dat pasjessysteem handhaven.

Controles niet ten koste van andere problemen
Burgemeester Noordanus van Tilburg beloofde de raad dat de controles van het pasjessysteem niet ten koste gaan van veiligheidsproblemen elders in de stad. Maar de burgemeester gaf aan dat hij wel gewoon moet meewerken aan de invoering van de wietpas. Dat is volgens Noordanus Haags beleid waar hij niet onderuit kan.

De meerderheid van de Tilburgse raad ziet niets in het pasjessysteem omdat het de criminaliteit rond de productie van softdrugs niet aanpakt. Ook in Den Bosch zit er een vergelijkbare oproep aan burgemeester Rombouts aan te komen. De grote steden in Brabant zijn allemaal tegen de invoering van de wietpas, maar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie houdt voet bij stuk.

Geen extra coffeeshops
Coffeeshops mogen straks maximaal tweeduizend leden hebben. Burgemeester Noordanus denkt dat de bestaande coffeeshops met dat aantal kunnen voldoen aan de vraag naar sofdrugs in de regio. Hij denkt dat er geen extra coffeeshops nodig zijn in de stad.

Lees het artikel bij Omroep Brabant

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04