U bent hier: In de pers Dit jaar allemaal aan de wietpas

Dit jaar allemaal aan de wietpas

30 januari 2012 - NOS - Een maximum van 2000 wietpassen per coffeeshop is onzin, dat zegt burgemeester Paul Depla van Heerlen tegen regionale omroep L1: "Voor Heerlen zou een groot probleem opgelost zijn als er geen maximum wordt gesteld aan het aantal wietpassen per coffeeshop." De burgemeester reageert hiermee op een aanpassing in de opiumwet die per 1 januari geldt en vanaf 1 mei in de zuidelijke provincies moet worden gehandhaaft.

Volgens de burgemeester zijn de problemen met drugs in Heerlen redelijk onder controle. In Maastricht en Kerkrade zijn er nog wel problemen. Daarom vindt Depla het oneerlijk dat er één lijn wordt getrokken. Hij wil graag dat de minister per gemeente gaat kijken wat de beste oplossing is.

Waar zijn we nu met de wietpas?
Coffeeshop-eigenaren in het zuiden moeten vanaf 1 mei alle Nederlandse klanten registreren. Buitenlanders mogen dan niet meer in de besloten coffeeshop-verenigingen komen. Volgens de Raad van State en het Europese Hof is dit niet in strijd met bestaande verdragen en wetten.

Coffeeshops mogen per lokatie maximaal 2000 in Nederland wonende leden in hun bestand hebben." Dit is om de verkoop van drugs weer terug te brengen naar de lokale klant," staat in de aanpassing.

Lees het volledige artikel bij NOS op 3

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04