U bent hier: In de pers Coffeeshops boos op Ivo Opstelten

Coffeeshops boos op Ivo Opstelten

15 december 2011 - Spits - Gemeenten in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg krijgen langer de tijd om zich voor te bereiden op de invoering van de wietpas. Op 1 januari worden coffeeshops in deze provincies besloten clubs waarvoor een wietpas nodig is, waar vanaf mei pas op gecontroleerd wordt. Dat staat in een brief van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer.

In 2013 krijgen ook coffeeshops in de rest van het land met de wietpas te maken. De besloten clubs die coffeeshops dan zijn, mogen dan hoogstens 2000 leden, die uit Nederland komen, hebben. De coffeeshophouder moet zorg gaan dragen voor een goede ledenlijst.

Voorzitter Marc Josemans van de Vereniging Officiƫle Coffeeshops Maastricht vindt het verhaal van de minister zwak. "Uit de brief blijkt dat deze in grote haast is opgesteld. Wij verwachten dat de maatregelen leiden tot grote overlast.''

Ook in Eindhoven zijn ze niet blij. "Wij hebben geen probleem met buitenlandse bezoekers", aldus Lisa Lankes, bestuurslid van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven.

"Een beperkte ledenlijst is niet gezond voor de concurrentie. Goede coffeeshops krijgen een wachtlijst en een slechte coffeeshop kan je van alles verkopen. Als ik onze ledenlijst laat controleren, schend ik de privacy van de bezoeker."

Lees het artikel bij Spits

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04