U bent hier: In de pers Maastricht wil landelijke invoering wietpas

Maastricht wil landelijke invoering wietpas

21 november 2011 - de Stentor - MAASTRICHT - In navolging van Venlo wil Maastricht dat de wietpas in één keer landelijk wordt ingevoerd, en niet eerst in het zuiden van het land, zoals minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) wil.

Maastricht wil geen proeftuin zijn voor de pas. Dat blijkt uit een motie die de gemeenteraad van Maastricht dinsdag behandelt.

De motie is ondertekend door een meerderheid van de raad. In de motie eisen de partijen verder dat het Rijk opdraait voor de kosten van de invoering van de pas, en niet de gemeente.

Aansprakelijkheid
De zes indieners van de motie vrezen dat coffeeshops de gemeente aansprakelijk stellen voor de opgelegde inkomstenderving. Voorzitster Manon Fokke van de PvdA-raadsfractie zei dat Opstelten dit soort kosten op de gemeenten wil afwentelen.

"Dat is te belachelijk voor woorden. Maastricht gaat geen enkele euro besteden aan de invoering van de wietpas." Maastricht blijft tegen de wietpas. "Maar als die wordt opgelegd, dan allemaal gelijk onder hetzelfde juk."

Lees het volledige artikel bij de Stentor

 

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04