U bent hier: In de pers "Gemeenten met wietpas lopen grote risico's"

"Gemeenten met wietpas lopen grote risico's"

9 november 2011 - Omroep Brabant - EINDHOVEN - Volgens de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod VOC lopen gemeenten die de wietpas moeten invoeren, grote risico's. De vereniging zegt dat dat blijkt uit een analyse van advocaat en drugsbeleidspecialist André Beckers.

Minister Opstelten wil dat Brabant, Limburg en Zeeland al per 1 januari 2012 een wietpas en een besloten clubmodel invoeren.

Volgens Beckers laat de brief cruciale vragen onbeantwoord. Hij denkt dat juridische procedures van coffeeshopts tegen de nieuwe regels kansrijk zijn. Zo stelt de Raad van State in eerdere zaken dat er ?redelijke gronden? moeten zijn om discriminatie van niet-ingezetenen toe te staan. Voor het doorstaan van die redelijkheidtoets geeft Opstelten de gemeenten geen enkel handvat.

Gemeente verantwoordelijk voor handhaving
In het plan van Opstelten zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de handhaving van de regels en dat is volgens de VOC slecht nieuws als de rechter alsnog roet in het eten gooit: de gemeenten draaien dan op voor eventuele schadeclaims van coffeeshops.

Lees het volledige artikel bij Omroep Brabant

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04