U bent hier: In de pers Afwijzende reacties op invoering wietpas

Afwijzende reacties op invoering wietpas

wietpas 28 oktober 2011 - ED - MAASTRICHT - De invoering van de wietpas per 1 januari 2012 in Zuid-Nederland kan in Limburg rekenen op felle kritiek. Niet alleen de Maastrichtse coffeeshophouders zijn tegen. Ook burgemeester Hubert Bruls van Venlo liet vrijdag in een reactie weten dat invoering de nodige problemen oplevert.

Het kabinet wil de Opiumwet zodanig wijzigen dat coffeeshops in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg per die datum besloten clubs kunnen worden met leden. Daarmee wil het drugstoeristen weren.

Ervaring opdoen
De pas wordt eerst in de drie zuidelijke grensprovincies ingevoerd om ervaring op te doen, gezien de acute problemen die zich daar voordoen. Een jaar later wil het kabinet de pas ook elders in het land uitrollen. Per 1 januari 2014 mogen er volgens de maatregelen geen coffeeshops meer binnen een straal van 350 meter rond een school zitten.

'Absurdistan'
Bruls vindt een voorbereidingstijd van 2 maanden absurd kort. "Wij wonen niet in Absurdistan'', foetert de Venlose burgemeester.

Politiecapaciteit
Verder is Bruls kwaad omdat er "niet eens een begin is gemaakt'' met het regelen van extra politiecapaciteit om de verwachte drugsoverlast tegen te gaan. "Er is sprake van een bovengrens van 2000 leden per coffeeshop'', gaat Bruls verder. Daardoor zijn volgens hem in Venlo meer coffeeshops nodig dan er nu zijn."
Deze en een groot aantal andere vragen en opmerkingen zijn door de Zuid-Nederlandse gemeenten met coffeeshops al eerder aan het ministerie kenbaar gemaakt en helaas niet gehonoreerd."

Lees het volledige artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04