U bent hier: In de pers Drugsbeleid kabinet krijgt klappen

Drugsbeleid kabinet krijgt klappen

3 oktober 2011 - DePers - Experts maken in Tweede Kamer korte metten met het drugsbeleid van het kabinet. Er moet geƫxperimenteerd worden met legale wietteelt.

VVD, CDA en PVV hebben een probleem. In het gedoogakkoord werd afgesproken het beleid rond coffeeshops te verscherpen en onder meer de wietpas in te voeren.

Gisteren maakten experts in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting over het Nederlandse drugsbeleid korte metten met die plannen. De wietpas? Kan hooguit in de grensstreek werken. Nationaal invoeren, zoals Opstelten wil, is onzin. Maatwerk is nodig.

Het belangrijkste pleidooi van de deskundigen was om experimenten met legale teelt toe te staan, zoals de Utrechtse wethouder Victor Everhardt wil, en waar minister Opstelten van Justitie mordicus tegen is.

Legaliseer

Het waren niet de minste experts die ervoor pleitten: hoogleraar Reinout Wiers van de Universiteit van Amsterdam, Tim Boekhout van Solinge van het Willem Pompe Instituut, professor David Nutt van het Imperial College in Londen en Martin Jelsma van het Transnational Institute Drugs Democracy Programme.

Allemaal spraken ze zich uit voor experimenten met legale wietteelt. ?Ze werden geflankeerd door onverwachte voorstanders zoals Marianne van Ooyen-Houben van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum van het ministerie van Justitie (haar minister is fel tegen) en burgemeester Han Polman van Bergen op Zoom (hij sloot alle coffeeshops in zijn gemeente vanwege overlast).

Lees het volledige artikel bij DePers

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04