U bent hier: In de pers 'Overheid spastisch en autistisch in cannabisbeleid'

'Overheid spastisch en autistisch in cannabisbeleid'

Struisvogelpolitiek3 oktober 2011 - Omroep Brabant - DEN HAAG - De laatste Brabantse spreker heeft maandag aan het einde van de middag het woord gevoerd in een hoorzitting in de Tweede Kamer over cannabisgebruik en de invoering van de wietpas.

Kamerleden van zes partijen krijgen van tientallen deskundigen uitleg onder meer over de voor en nadelen van een wietpas.

Brabantse sprekers

De Brabantse sprekers waren Nicole Maaste van de UvT, burgemeester Polman van Bergen op Zoom en als laatste Eindhovenaar Derrick Bergman van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod.

De invoering van de wietpas zou drugsoverlast tegen moeten gaan, maar de gemeenten Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven willen er niets van weten omdat de wietpas de illegale handel zou bevorderen. De hoorzitting is een voorschot op het drugsdebat dat nog in de Tweede Kamer gevoerd moet worden. Een besluit valt maandag dan ook niet.

Tijdens de hoorzitting komen allerlei wetenschappers, lokale bestuurders, deskundigen, politici, medici en coffeeshophouders aan het woord. In totaal zijn er dat 28.

Lees het volledige artikel bij Omroep Brabant.

Bekijk het fragment:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04