U bent hier: In de pers Pilot met Gemert-Bakelse ´coffeeshop´ alleen bij ander drugsbeleid

Pilot met Gemert-Bakelse ´coffeeshop´ alleen bij ander drugsbeleid

28 juni 2011 - Als het aan de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel ligt, worden coffeeshops straks gespreid over de regio, gecombineerd met een ander drugsbeleid. Burgemeester Jan van Maasakkers van Gemert-Bakel wijst het idee niet van de hand.

Hij is best bereid aan een experiment mee te doen en een coffeeshop nieuwe stijl, de burgemeester spreekt liever van een verdeelpunt, in de gemeente toe te staan. Maar dan wel onder een aantal strenge voorwaarden, zoals een ander drugsbeleid.

Het zou volgens de Gemert-Bakelse burgemeester moeten gaan om een pilot op minstens regionaal niveau; met de SRE-gemeenten samen en toestemming van de nationale overheid. Hij vindt dus niet dat de gemeente op eigen houtje moet gaan opereren. Op dit moment is regionaal vastgelegd dat er in de regio twee plaatsen zijn met coffeeshops: Eindhoven en Helmond.

Legaliseren

Vervolgens zou het volgens Van Maasakkers moeten gaan om een wezenlijk andere opzet, van het drugsbeleid waarbij ook de aanvoer van drugs legaal is. Op die manier zou de criminele geur eromheen verdwijnen. Ook in de medische wereld is er op dit moment legale teelt voor geneeskundige doeleinden.

Lees hier het volledige artikel bij het Gemerts Nieuwsblad

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04