U bent hier: In de pers Gemeenteraad wil geen coffeeshop in Laarbeek

Gemeenteraad wil geen coffeeshop in Laarbeek

24 juni 2011 - LAARBEEK – Een ruime meerderheid van de gemeenteraad wil niet dat er een coffeeshop in Laarbeek komt. Het thema kwam gisteravond tijdens de algemene beschouwingen aan de orde, omdat burgemeester Hans Ubachs zitting heeft genomen in een regionale werkgroep die zich over de aanpak van de drugsproblematiek binnen het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) buigt.

Deze werkgroep bespreekt onder andere de invoering van de zogenaamde wietpas en een betere spreiding van coffeeshops binnen de regio.

Volgens Ubachs is de boodschap van de raad helder. "De insteek moet zijn dat we in principe geen coffeeshops willen in landelijk gebied. De discussie moet daarentegen niet uit de weg worden gegaan. Want in de coffeeshops in Eindhoven en Helmond komen ook inwoners van Laarbeek. Op dit moment zullen alle plattelandsgemeenten zeggen dat ze geen coffeeshop in de achtertuin willen, maar als we gezamenlijk een probleem hebben, moeten we het ook samen oplossen. Ik sluit niet uit dat daarbij een beroep zal worden gedaan op de landelijke gemeenten."

Lees hier het volledige artikel in het Gemerts Nieuwsblad

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04