U bent hier: In de pers 'Wereld verliest oorlog tegen drugs'

'Wereld verliest oorlog tegen drugs'

AmerikaanseBlow2 juni 2011 - Het Nieuwsblad - De wereldwijde strijd tegen drugs mislukt. Dat zegt een hooggeplaatst internationaal panel. De experts raden onder meer aan om cannabis te legaliseren, zodat georganiseerde misdaad ontmoedigd wordt.

Het panel, met onder meer voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan, de Griekse premier George Papandreou en een aantal voormalige presidenten, dringt erop aan om drugs op een andere en minder strenge manier aan te pakken. 'Het is tijd om een taboe te doorbreken', stelt de Colombiaanse president Cesar Gaviria.

'De oorlog tegen drugs is mislukt, met verregaande gevolgen voor individuen en voor hele gemeenschappen', staat in het rapport van de Global Commission on Drug Policy. Meer mensen gebruiken drugs, er zijn meer georganiseerde bendes en er is veel geld verspild, luidt het.

De 19 leden adviseren regeringen om 'te experimenteren met de legalisatie van drugs', en dan met name van cannabis.

Uit cijfers van de Verenigde Naties blijken naar schatting wereldwijd 250 miljoen mensen drugs te gebruiken, iets minder dan een tiende van hen als 'verslaafd'. Er zijn ook miljoenen mensen betrokken bij de teelt, de productie en de distributie van de middelen.

Lees hier het volledige artikel bij Het Nieuwsblad
Klik hier voor het persbericht van de Global Commission on Drugs (Engelstalig)

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04