U bent hier: In de pers Opstelten herhaalt kreet: ‘Drugscriminaliteit aanpakken’

Opstelten herhaalt kreet: ‘Drugscriminaliteit aanpakken’

Struisvogelpolitiek8 december 2010 - Omroep Brabant - EINDHOVEN - Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil de drugsoorlog in Brabant keihard aanpakken. Dat herhaalde hij dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Aan Opstelten werd gevraagd hoe hij dat wil gaan doen, maar hij liet weinig details van zijn plannen los. Er was al wel veel bekend over de aanpak van de drugscriminaliteit. Er komt een taskforce die de plannen maakt en met inzet van rechercheurs van de marechaussee en de nationale recherche moet Zuidoost-Brabant weer veilig gebied worden.

Wietpas
Opstelten hield dinsdag vast aan de invoering van de wietpas, maar burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven wil het effect van een wietpas meten. Hij wil weten of door een wietpas het gebruik toeneemt en gebruikers uitwijken naar de illegale handel. Daarvoor wil hij 600.000 euro rijkssubsidie gebruiken. Dat geld was eigenlijk bedoeld voor een proef in Eindhoven met een pasjessysteem voor coffeeshops. De proef van de gemeente Eindhoven is dus achterhaald, omdat vorige week met Opstelten al is afgesproken dat coffeeshops in heel Brabant versneld met ledenpasjes gaan werken.

Van Gijzel lanceerde zijn plan dinsdagavond in de gemeenteraad. In die raadsvergadering lag het voorstel voor een pasjessysteem op tafel, maar door de plannen van Opstelten heeft de gemeenteraad waarschijnlijk geen stem meer bij de invoering van het pasjessysteem. Bovendien wilde de raad tegelijk een proef met gereguleerde hennepteelt, maar dat is voor het huidige kabinet onbespreekbaar.

Lees hier het artikel bij Omroep Brabant

 

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04