U bent hier: In de pers Wietpas: probleem ligt bij de achterdeur

Wietpas: probleem ligt bij de achterdeur

3 december 2010 - DePers - Verre van reëel. Zo omschrijft Rik Brand van de vereniging Actieve Bredase Coffeeshops waaronder de acht Bredase coffeeshops vallen, het voornemen om wietpassen in te voeren. ,,Als ik een pas moet aanschaffen dan zou ik mijn cannabis voortaan ergens anders halen", zegt Brand.

Met het pasjessysteem ligt volgens de woordvoerder het gevaar op de loer dat je privacy op straat komt te liggen. ,,Zie dan als cannabisgebruiker maar eens een autoverzekering af te sluiten of succesvol te solliciteren."

Volgens een coffeeshophouder uit Tilburg die anoniem wil te blijven, ligt het probleem niet aan de voor- maar aan de achterdeur. Een pasjessysteem is van geen enkele invloed op de criminaliteit. "Volgens mij is legaliseren de oplossing, maar daar wil men niet aan. Het is fijn om te weten wie er in de coffeeshop zit, maar daar blijft het dan ook bij."

'Een maatregel voor de bühne' noemt GertJan ten Bloemendal, vicevoorzitter van het Platform Cannabis Ondernemingen Nederland, het pasjessysteem. ,,De gekozen oplossing levert geen bijdrage aan het verminderen van de geweldsmisdrijven. Integendeel, de illegale straathandel zal hierbij floreren. Die duiken feilloos in dit soort gaten. De handel wordt dan steeds onoverzichtelijker."

Lees hier het artikel bij DePers.nl

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04