U bent hier: In de pers 'Van Gijzel bood coffeeshops zes ton'

'Van Gijzel bood coffeeshops zes ton'

1 december 2010 - ED - EINDHOVEN – Burgemeester Rob van Gijzel heeft de Eindhovense coffeeshops 600.000 euro geboden voor het realiseren van het pasjessysteem in hun zaken.

De shopeigenaren hebben dit 'aanbod' geweigerd. Dat zegt Johan Dielesen, voorzitter van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE), waarbij elf van de vijftien zaken in de stad zijn aangesloten. Afgelopen maandag deed Van Gijzel het aanbod in een overleg met leden van de VCE, aldus Dielesen.

"Dat zou 40.000 euro per shop betekenen, om onze zaken te verbouwen zodat het pasjessysteem ingevoerd kan worden. Wij willen die waanzin van zo'n wietpas niet, omdat die veel mensen de illegaliteit in jaagt. Gebruik dat geld van de belastingbetaler ergens anders voor", aldus Dielesen.

Volgens de eigenaar van coffeeshop High Times heeft Van Gijzel over de aan de pas gekoppelde pilot met gereguleerde teelt niet gecommuniceerd met de lokale branche. Dielesen is er nu erg ongelukkig mee dat Van Gijzel nu opnieuw een link legt tussen deze pilot en de gewelddadige incidenten in het criminele (drugsmilieu) in de regio.

"Dat speelt zich in een hele andere wereld af. Daar hebben wij niks mee te maken. Van Gijzel wil een gereguleerde teelt. Maar ook dat is absoluut geen garantie voor veiligheid. Ook dan kan er geript worden of een moord worden gepleegd. Hoe wil hij dat beveiligen? Dat wimpelt hij af."

Lees hier het artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04