U bent hier: In de pers Coffeeshops: 'Zelf buitenlanders weren'

Coffeeshops: 'Zelf buitenlanders weren'

Coffeeshop 22 november 2010 - ED - EINDHOVEN – De Eindhovense coffeeshops overwegen zelf buitenlandse klanten te gaan weren uit hun zaak. Daarmee hopen ze invoering van de wietpas te voorkomen.

Dat zegt Johan Dielesen, voorzitter van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE). De elf aangesloten coffeeshopeigenaren bekijken nu hoe ze zelf buitenlandse klanten kunnen ontmoedigen om nog langer in hun zaak softdrugs te kopen. Volgens eigen onderzoek bestond in 2009 negen procent van de klandizie in Eindhoven uit buitenlanders. In totaal zijn in Eindhoven vijftien coffeeshops, vier zijn er niet aangesloten bij de VCE.

Op korte termijn willen de verenigde coffeeshops een beslissing nemen. "We zullen er personeel voor moeten aannemen en een campagne moeten voeren", zegt Dielesen.

Hij hoopt dat de politiek gevoelig is voor deze strategie vanuit de branche zelf. De coffeeshops zien de door het nieuwe kabinet aangekondigde wietpas niet zitten. Als die is ingevoerd kunnen alleen geregistreerde inwoners van Eindhoven bij de coffeeshops in hun stad wiet of hasj kopen. Burgemeester Rob van Gijzel is voorstander van zo'n wietpas, in tegenstelling tot zijn Amsterdamse collega Eberhard van der Laan.

Lees hier het artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04