U bent hier: In de pers 'Coffeeshops moeten wiet zelf kweken'

'Coffeeshops moeten wiet zelf kweken'

van-Gijzel 10 november 2010 - ED - EINDHOVEN - Eindhovense coffeeshops moeten op termijn zelf de wiet telen voor hun klanten.

Deze klanten kunnen dan enkel bij de coffeeshop kopen als ze lid zijn van de club. Burgemeester Rob van Gijzel heeft dat woensdag gezegd toen hij aankondigde dat de gemeente deel wil nemen aan een pilot die de transparantie bij Coffeeshops moet verbeteren. Door de invoering van het pasjessysteem moet ook de overlast van bezoekers van de coffeeshop verminderen.

Op dit moment is het zo dat particulieren volgens het gedoogbeleid 5 plantjes per persoon mogen kweken voor eigen gebruik. Van Gijzel ziet hierin de mogelijkheid dat coffeeshops deze kweek voor hun rekening gaan nemen. Met andere woorden: iedereen die lid is van de coffeeshop kan daar ter plekke 5 plantjes laten kweken. De coffeeshops voorzien daardoor in hun eigen productie waardoor toeleveranciers buitenspel worden gezet.

Dat laatste is volgens Van Gijzel van essentieel belang omdat vooral bij de kweek criminele organisaties betrokken zijn.

Lees hier het volledige artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04