U bent hier: In de pers Het gat in begroting dichtblowen

Het gat in begroting dichtblowen

blowen24 oktober 2010 - DePers.nl - Nieuw onderzoek toont aan dat de legalisering van softdrugs in Nederland zeker 850 miljoen per jaar oplevert aan belasting.

De legalisering van cannabis kan de Nederlandse staat jaarlijks 850 miljoen euro opleveren. Dat blijkt uit onderzoek van econoom Martijn Boermans van de Hogeschool van Utrecht dat vrijdag werd gepubliceerd in Amsterdam Law Review.

Een ambtelijke werkgroep van het ministerie van Financiƫn berekende eerder dit jaar in het kader van de brede heroverwegingen dat legalisering 443 miljoen zou opleveren. 'Die hebben nogal zuinigjes gerekend', constateert Boermans.

Voorzitter Raimond Dufour van de Stichting Drugsbeleid ergert zich groen en geel aan de Haagse politiek waar bij drugsdebatten nooit wordt ingegaan op de voordelen van legalisering. Het lijkt op het Engelse gezegde: 'I made up my mind so don't bother me with the facts.'

Omdat het debat in Den Haag niet gevoerd wordt, gaat Dufour proberen de politiek te dwingen. 'Wij starten binnenkort een petitie om de 40.000 handtekeningen te verzamelen waarmee we het onderwerp (legalisering van alle drugs) automatisch op de agenda van de Tweede Kamer zetten.'

Lees hier het artikel bij DePers.nl

Gerelateerd:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04