U bent hier: In de pers Proef met coffeeshops nog onzeker

Proef met coffeeshops nog onzeker

3 september 2010 - ED - EINDHOVEN - Het is nog niet zeker of de proef met coffeeshops in Eindhoven doorgaat. De gemeente gaat op korte termijn met vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken praten over met name de onderdelen van het plan die door het ministerie zijn geschrapt. Die onderdelen gaan over de versterking van de controle op growshops, de aanpak van de georganiseerde criminaliteit en de aanpak van hennepteelt.

Eindhoven kreeg eerder deze week vanuit Den Haag 645.000 euro toegewezen om tijdelijk met het coffeeshopbeleid te experimenteren. Om de proef in zijn geheel uit te kunnen voeren, was op een hogere bijdrage gehoopt.

Burgemeester Rob van Gijzel heeft bij de aanvraag om voor de proef in aanmerking te komen altijd gehamerd op instrumenten die legale wietteelt mogelijk maken. Met het schrappen van de financiële middelen om juist die onderdelen bij wijze van proef uit te kunnen voeren, is het nog maar de vraag of Eindhoven nog 'trek heeft' in de pilot. "De vraag is óf en zoja hoe je het in deze vorm het beste uit kan voeren", laat een gemeentewoordvoerder weten.

Lees hier het artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04