U bent hier: In de pers D66: 'reguleer ook de toevoer van softdrugs'

D66: 'reguleer ook de toevoer van softdrugs'

6 augustus 2010 - BNdeStem - De D66-fractie in Etten-Leur wil dat het rapport-Fränzel over de aanpak van drank- en drugsgebruik in West-Brabant zo snel mogelijk in de gemeenteraad wordt besproken. D66 pleit ervoor het stuk in september op de agenda te zetten.

De fractie is het in grote lijnen eens met de inhoud van het rapport en stelt dat een West-Brabantse aanpak van het toenemende drugsprobleem alleen zin heeft als de lokale politiek elkaar ook regionaal weet te vinden.

"Hopelijk worden de gemeenteraden goed in dit proces betrokken", aldus fractievoorzitter Ron Dujardin. De partij vindt het wel jammer dat de voorzichtige ideeën over gemeentelijke plantages direct van tafel zijn geveegd. "De achterdeurproblematiek van de coffeeshop is een weeffout in het huidige systeem. Daarom is het volgens ons beter als ook de toevoer van softdrugs zou worden gereguleerd. Dit punt willen we in het najaar dan ook zeker bespreken", aldus Dujardin. D66 blijft voorstander van het open houden van (kleine) coffeeshops.

Lees hier het artikel bij BNdeStem

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04