U bent hier: In de pers D66 wil inzage in rapport

D66 wil inzage in rapport

30 juli 2010 - BNdeStem - HOOGERHEIDE - De gemeenteraadsfracties van D66 in Woensdrecht en Etten-Leur willen dat het zogenoemde rapport-Fränzel zo snel mogelijk openbaar wordt gemaakt.

Zij hebben daarop aangedrongen bij hun eigen colleges van B en W.

Het nog vertrouwelijke rapport heeft officieel als titel 'Daadkrachtig Drugsbeleid' en bevat de resultaten van een onderzoek naar drugsgebruik en het daarop gevoerde beleid in 26 West-Brabantse gemeenten. Dat onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van de Woensdrechtse burgemeester Marcel Fränzel.

De resultaten van het onderzoek zijn nog niet openbaar gemaakt. Burgemeester Heleen van Rijnbach van Etten-Leur lichtte echter onlangs wel een tipje van de sluier door tijdens een raadsvergadering te melden dat het gebruik van harddrugs onder jongeren in de regio 'schrikbarend toeneemt'. Ook zou de illegale handel in drugs zijn gegroeid. Van Rijnbach noemde dat een keerzijde van de sluiting van de coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal.

Het rapport is inmiddels verstuurd naar de 26 burgemeesters. Deze bepalen ieder voor zich wanneer het stuk openbaar wordt gemaakt.

D66 vindt dat een vreemde gang van zaken. "Gezien het belang van het stuk was meer centrale sturing hier op zijn plaats geweest. We willen dat het zo snel mogelijk openbaar wordt gemaakt", aldus Ron Dujardin van D66 Etten-Leur.

Zijn Woensdrechtse collega Esther Slootweg noemt de ontwikkelingen 'zorgwekkend'. "Jeugd stapt over van soft- naar harddrugs, mede omdat de handel nu via straatdealers gaat. Dit is slecht te controleren en verplaatst zich razendsnel."

Lees hier het artikel bij BNdeStem

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04