U bent hier: In de pers CDA gelooft niet in coffeeshop-lobby

CDA gelooft niet in coffeeshop-lobby

20 juli 2010 - ED - EINDHOVEN - Het Eindhovense CDA gelooft helemaal niet in de Haagse lobby van burgemeester Rob van Gijzel voor een 'gecombineerde coffeeshop proef'. Die bestaat uit zowel een pasjessysteem als - op beperkte schaal - gelegaliseerde kweek van wiet.

CDA-raadslid Paul Leenders noemt het 'een heilloze missie'.

De Eindhovense PvdA denkt daar anders over. Dinsdagavond dient die partij zelfs een motie in bij de raadsvergadering. In de motie wordt voorgesteld een brief te sturen naar de onderhandelaars over een nieuwe regering.

Net als de burgemeester wil de PvdA van de landelijk wisseling van de wacht gebruik maken om toestemming te krijgen voor een proef met het kweken van legale wiet in Eindhoven.

Eerder was dat niet mogelijk. De huidige (demissionaire) regering wil wel meewerken aan een proef met een pasjessysteem. Dan kunnen alleen Eindhovenaren in Eindhoven wiet kopen. Het -op beperkte schaal- legaliseren van de wiet-kweek kan volgens de minister niet vanwege afspraken op Europees niveau. Ook CDA-raadslid Leenders verwijst naar die afspraken.

Lees hier het volledige artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04