U bent hier: In de pers Coffeeshopdeal mogelijk met nieuw kabinet

Coffeeshopdeal mogelijk met nieuw kabinet

15 juli 2010 - ED - EINDHOVEN - Eindhovens burgemeester Rob van Gijzel hoopt nog steeds op een deal met de regio en het kabinet over een nieuw coffeeshopbeleid waarbij ook de legale wietteelt geregeld wordt. Dit zei hij dinsdagavond in de vergadering van de raadscommissie Bestuur en Financiën.

In de visie van Van Gijzel moet een regionaal netwerk van legale coffeeshops de circa 35.000 Zuid-oost-Brabantse softdrugsklanten bedienen. Niet met wiet die door de coffeeshops in het clandestiene - en volgens Van Gijzel vaak criminele - circuit gekocht is. Maar met 'eigen kweek', gecontroleerd door de overheid en alleen te koop voor coffeeshopklanten met een pasje. Het apothekersmodel, noemt Van Gijzel dat. Apothekers met een voorraad waarop de overheid toezicht houdt. Oftwel: "Een koppeling van de voor- en de achterkant." Van Gijzel zei zelfs dat er binnen dat systeem te praten valt over grotere voorraden wiet voor coffeeshops.

 De Eindhovense burgemeester zie dat hij in Den Haag opnieuw praat over zo'n gecombineerde aanpak. Niet met de huidige, demissionaire, bewindslieden, want die hebben inmiddels wel duidelijk gemaakt dat een aanpak 'aan de achterkant' er niet inzit. Het huidige kabinet wil alleen over een proef in Eindhoven praten 'aan de voorkant'. Maar Van Gijzel zet zijn kaarten op het nieuwe kabinet. "We praten nu op ambtelijk niveau. Als we een niveau hoger gaan, is de formatie hopelijk inmiddels afgerond en zit er een nieuwe minister. En op basis van de verkiezingsuitslag zouden we dan een goede kans moeten maken.

Lees hier het volledige artikel
(Bron: Eindhovens Dagblad - 15 juli 2010 - p. 25)

Gerelateerd:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04