U bent hier: In de pers Coffeesshopplan is rampzalige haastklus

Coffeesshopplan is rampzalige haastklus

Tuin 14 juli 2010 - ED - Het voorstel van burgemeester Van Gijzel voor een proef met een strenger coffeeshopbeleid is een rampzalige haastklus.

Tegelijk met de brief aan jusitieminister Hirsch Ballin kreeg de kreeg de Eindhovense gemeenteraad een brief over het plan van burgemeester Van Gijzel over het coffeeshopbeleid. In beiden brieven stelt Van Gijzel dat de Eindhovense coffeeshops eigenlijk geen problemen opleveren: er is sprake van drugstoerisme, drugsrunners of overlast op straat.

Het echte probleem zit volgens Van Gijzel bij de aanlevering: de achterdeur. Het verbaasd dan ook dat 3 van de 4 maatregelen die hij noemt niets te maken hebben met die achterdeur of überhaupt met hennepteelt.

De pilot die hij voorstelt moet 'transparant ondernemerschap' bevorderen bij de coffeeshops, leiden tot kleinere shops, moet de georganiseerde criminaliteit rond de 'cannabislijn'verminderen en leiden tot aanscherping van de gedoogcriteria en 'verminderen van de overlast'. Het plan gaat dus vooral over problemen die niet bestaan - overlast door coffeeshops - en niet over problemen die er wel zijn: de schimmige aanlevering. Elk experiment met de achterdeur is door Den Haag uitgesloten.

Lees hier het volledige artikel.
(Bron: Eindhovens Dagblad - 14 juli 2010 - Opinie p. 13)

Gerelateerd:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04