U bent hier: In de pers Jeugd schakelt over op harddrugs

Jeugd schakelt over op harddrugs

Coke 13 juli 2010 - BNdeStem - ETTEN-LEUR - Het gebruik van harddrugs onder de regionale jeugd neemt 'schrikbarend' toe.

Dat zei burgemeester Heleen van Rijnbach maandagavond in de gemeenteraad tijdens de behandeling van de kadernota 2011-2014.

Van Rijnbach citeerde uit het zogeheten rapport Fränzel dat pas volgende week voor de raadsleden beschikbaar komt.
Volgens Van Rijnbach heeft de sluiting van de coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom alleen op het oog positieve gevolgen.

"In het centrum van die steden lijkt er minder overlast te zijn, maar op andere, onzichtbare plekken neemt de illegale handel toe. En dan gaat het vooral om harddrugs. Het beleid in Roosendaal en Bergen op Zoom heeft een duidelijke keerzijde", aldus Van Rijnbach.

De burgemeester pleit voor een gezamenlijke, regionale aanpak.

Van Rijnbach gaf gisteravond antwoord op een vraag uit de algemene beschouwingen van fractievoorzitter van het CDA Ronnie Buiks.

Buiks wilde weten waarom het onderzoek naar de consequenties van eventuele sluiting van de Etten-Leurse coffeeshop nog niet was uitgevoerd.

Deze motie van CDA, PvdA, APB en VVD is al in februari 2009 aangenomen.

Volgens Van Rijnbach heeft het geen zin om alleen naar Etten-Leur te kijken. "Je moet het in een bredere context zien. In de buurt Centrum-Oost zie je bij de coffeeshop nu ook geen overlast. Dat weten we uit gesprekken met de wijkagent, de wijkvereniging en met buurtbewoners. Het gebeurt echter wel op andere plekken en die handel neemt toe."

Het eerder genoemde rapport Fränzel komt volgende week voor de raad beschikbaar. De burgemeester wil in het najaar met een voorstel naar de raad komen om de problemen rond drugshandel aan te pakken.

Lees hier het volledige artikel bij BNdeStem

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04