U bent hier: In de pers Drugsoverlast nog niet weg na sluiting

Drugsoverlast nog niet weg na sluiting

1 juli 2010 - BNdestem - ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Het drugstoerisme mag dan zijn gedecimeerd door de sluiting van de coffeeshops, daarmee zijn de drugsoverlast en -criminaliteit nog niet verdwenen uit Roosendaal en Bergen op Zoom.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van Courage. Het samenwerkingsverband van onder meer politie en gemeenten tegen drugsoverlast en -criminaliteit zegt daarom 'onverminderd alert te blijven'.

Het afgelopen halfjaar nam het Courageteam in beide steden in totaal vijftig kilo softdrugs in beslag. Dat gebeurde door agenten in burger en uniform die zich na het verbod op de verkoop helemaal zijn gaan richten op de illegale straathandel en het oprollen van de criminele netwerken achter de hennepteelt.

Ook zijn er in de regio 53 hennepkwekerijen ontmanteld, waarbij via de rechter voor 900.000 euro aan criminele winst is teruggevorderd.

Het opsporen en ontmantelen van kwekerijen is een van de speerpunten van Courage, mede omdat deze vorm van criminaliteit leidt tot gevaarlijke situaties en overlast in woonwijken.

Hoewel het aantal drugstoeristen dat Roosendaal en Bergen op Zoom bezoekt spectaculair is teruggelopen van 25.000 tot zo'n tweeduizend per maand, daalt het aantal meldingen bij het Meldpunt Drugsoverlast niet.

Voor de sluiting van de coffeeshops kwamen er uit Bergen op Zoom maandelijks gemiddeld 21 klachten binnen, ongeveer evenveel als nu.

In Roosendaal blijkt zelfs sprake te zijn van een stijging van het aantal meldingen van overlast: van gemiddeld dertien naar negentien per maand in 2010.

Lees hier het volledige artikel bij BNdestem

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04