U bent hier: In de pers Jan Lonink wil overleg over coffeeshop Miami

Jan Lonink wil overleg over coffeeshop Miami

Verkeersbord-coffeeshop 12 juni 2010 - BNDeStem - TERNEUZEN - De Terneuzense burgemeester Jan Lonink wil overleg met politie en justitie over coffeeshop Miami in Terneuzen.

Aanleiding is de uitspraak van de Middelburgse rechtbank waarbij de eigenaar en bedrijfsleider van Miami zijn veroordeeld tot taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen. Zij zijn veroordeeld, omdat ze volgens de rechtbank samen 'flinke hoeveelheden softdrugs hebben vervoerd en afgeleverd'.

Lonink wil van justitie en politie weten welke consequenties aan de veroordelingen moeten worden verbonden. Hij ziet vooralsnog geen reden de gedoogvergunning van Miami in te trekken. "De uitspraak van de Middelburgse rechter heeft betrekking op de achterdeur van de coffeeshop", aldus Lonink. "Het kromme van het Nederlands drugsbeleid is dat die achterdeur, de aflevering van softdrugs, niet is geregeld. Dat is een kwestie van justitie en politie, niet van de gemeente."

De gemeente moet er, verklaart Lonink, op toezien dat 'de voordeur' netjes is geregeld. Dat een coffeeshop zich houdt aan de gedragsregels, zoals niet verkopen aan minderjarigen, maximaal 500 gram in huis hebben en geen reclame maken. Miami houdt zich aan die eisen, volgens Lonink. Terneuzen heeft bovendien onlangs de maximale hoeveelheid per klant te verkopen softdrugs verlaagd van drie tot twee gram. "We willen Miami klein houden", is de les die Lonink uit de sluiting van het te groot groeiende Checkpoint heeft getrokken, "en de shop mag alleen voor de lokale markt werken." Hij heeft overigens het idee dat justitie en politie in Zeeland harder optreden tegen coffeeshops dan elders in Nederland.

Lees hier het artikel bij BNDeStem

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04