U bent hier: In de pers Eigenaar Checkpoint vindt sluiting coffeeshop Terneuzen onrechtmatig

Eigenaar Checkpoint vindt sluiting coffeeshop Terneuzen onrechtmatig

Verkeersbord-coffeeshop Bewijgwijzering naar coffeeshop Checkpoint 27 mei 2010 - PZC -  MIDDELBURG - Eigenaar Meddie Willemsen vindt dat de gemeente Terneuzen onterecht coffeeshop Checkpoint heeft gesloten.

Raadsman André Beckers betoogde gisteren voor de Middelburgse bestuursrechter dat sluiting niet terecht is omdat volgens het gemeentelijk beleid er bij een overtreding eerst een waarschuwing moet worden gegeven. Beckers: ,,De gemeente wijkt dus af van de eigen regels."

Beckers vocht gisteren twee sluitingen aan. Een van zes maanden en een voor onbepaalde tijd omdat er bij invallen in 2007 en 2008 te grote voorraden werden aangetroffen in Checkpoint. De beide invallen hebben al geleid tot veroordelingen voor Willemsen en zijn medewerkers.

Willemsen vecht de sluiting aan omdat hij mogelijk een vergoeding kan eisen als blijkt dat de gemeente onrechtmatig handelde. Beckers bracht dan ook naar voren dat de politie, bij de tweede inval, heel anders te werk ging dan bij eerdere controles. ,,Toen werden plotseling wel de joints en de showwiet meegewogen." Hij vindt dat onrechtmatig omdat er bij eerdere controles, in opdracht van de gemeente, niet naar die goederen werd omgekeken.

Advocaat Bas de Moor zei namens de gemeente dat de sluiting conform de regels is omdat Checkpoint de gedoogregels overtrad. Hij greep vervolgens de zitting van de bestuursrechter aan om namens de gemeente te reageren op de uitspraak van de rechtbank in de strafzaak tegen Checkpoint. Vooral de uitspraak dat Checkpoint mede dankzij het faciliteren door de overheid uit kon groeien tot de grootste coffeeshop van Europa, is heel slecht gevallen bij burgemeester Jan Lonink, zo zei De Moor. "Handhaving van openbare orde en het tegengaan van overlast hebben steeds centraal gestaan in het optreden van de burgemeester." Checkpoint kon volgens hem zo groot worden doordat het de concurrentieslag met andere gedoogde en illegale verkopers won door een goede prijs / kwaliteitverhouding en niet dankzij de steun van de overheden.

Beckers bracht naar voren dat de gemeente nog steeds de uitspraak van de rechtbank negeert. Die bepaalde in maart dat uitvoer niet is toegestaan. "Door de verkoop van twee gram in Miami toe te staan, vindt er nog steeds uitvoer plaats."

Uitspraak op 1 juli.

Lees hier het artikel bij PZC

Gerelateerd:

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04