U bent hier: In de pers Bezoekers van Bredase coffeeshops krijgen gratis stemadvies

Bezoekers van Bredase coffeeshops krijgen gratis stemadvies

button-Groot Ga stemmen op 9 juni en stem vooral cannabisvriendelijk 20 mei 2010 - BNdeStem -  BREDA - Bezoekers van de coffeeshops in Breda krijgen bij hun zakje cannabis een gratis stemadvies.

De Actieve Bredase Coffeeshops (ABC) willen dat hun klanten op de linkse partijen gaan stemmen. Deze steun moet voorkomen dat de rechtse partijen, die het gedoogbeleid willen beëindigen, een coalitie kunnen vormen.

De Bredase shops geven geen gehoor aan de oproep van cannabis-activist Nol van Schaik uit Haarlem om de coffeeshops op verkiezingsdag 9 juni te sluiten. Deze actie moet blowers stimuleren om voor een liberaal cannabisbeleid te stemmen. Ook de ludieke actie van veertien coffeeshops in Maastricht, waar klanten op 9 juni een gratis joint krijgen, vindt geen navolging in Breda.

ABC-woordvoerder Rick Brand denkt dat voorlichting een beter middel is om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden. "Een deel van onze klanten heeft niets met politiek. We drukken ze op het hart dat de uitslag bepalend is voor het drugsbeleid van de komende vier jaar. Het zou mooi zijn als ze door dit initiatief toch gaan stemmen."

Persoonlijk is Brand voor de legalisering van softdrugs, ook al daalt hierdoor de omzet van de coffee- shops. "Cannabis hoort niet in de illegaliteit maar in de schappen van Albert Heijn", is zijn overtuiging.

GroenLinks wordt gezien als de meest cannabisvriendelijke partij, omdat er wordt gepleit voor de legalisering van softdrugs. PVV en Trots op Nederland zijn tegen het gedoogbeleid.

Lees hier het artikel bij BNdeStem

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04