U bent hier: In de pers 'Softdrugsbeleid wel erg streng'

'Softdrugsbeleid wel erg streng'

22 mei 2010 - BNDestem -  DEN HAAG - De Raad van State in Den Haag gaat onderzoeken of het vijf jaar sluiten van een winkel, omdat er softdrugs zijn verhandeld, wel of niet door de beugel kan.

Het hof vindt deze maatregel van de gemeente Roosendaal 'vergaand'.

De gemeente legde vorig jaar de huurders en eigenaar van een voormalige kledingwinkel aan de Molenstraat een sluitingsbevel van vijf jaar op, nadat er in 2008 twee keer in softdrugs was gehandeld. De gemeentewoordvoerder van Roosendaal zei donderdag dat de burgemeester een streng beleid voert om het softdrugstoerisme naar Roosendaal voorgoed uit te bannen. "Een paar jaar geleden kwamen er wekelijks 13.000 drugstoeristen naar Roosendaal. Voorheen sloten we coffeeshops en andere zaken waar illegaal in drugs werden gehandeld een jaar. Maar dat bleek niet genoeg om de klanten af te schrikken. Vandaar dat we gekozen hebben voor een sluiting van vijf jaar. Dat werkt goed."

Winkelverhuurder Johan van Ginneken is allesbehalve blij met het strenge beleid. "Ik hoorde van de softdrugshandel in mijn pand, toen de burgemeester de winkel al had gesloten. Ik heb de tijd niet gekregen om er iets aan te doen of de huurders eruit te zetten."

Lees hier het volledige artikel bij BNDestem

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04