U bent hier: In de pers Advies politie: legaliseer softdrugs

Advies politie: legaliseer softdrugs

15 mei 2010 - de Stentor -  KAMPEN - De teamchef van de politie Kampen adviseert om de verkoop van softdrugs te legaliseren. Dat schrijft hij in een brief aan burgemeester Bort Koelewijn.

Het toestaan van één verkooppunt voor softdrugs in de gemeente kent volgens de politie veel voordelen, waaronder beter toezicht en controle op de verkoopvoorwaarden. De politieteamchef Pieter van der Linden komt met zijn schrijven in aanloop naar de discussie over de jongste drugsnota, die woensdagavond in de commissie Bestuur en Middelen wordt behandeld.

Sluiting van 't Keldertje - de huidige gedoogde coffeeshop in Kampen - maakt het werk van de politie lastiger. De verkoop van wiet verdwijnt dan uit beeld, waarbij het zich over meerdere, wisselende plekken verspreid in de stad en de kans is groot dat het gecombineerd wordt met de handel in harddrugs. De aanpak van de drugshandel en de daarmee gepaarde gaande overlast, zou dan ten koste gaan van ander politiewerk zoals (uitgaans)geweld, de jaarwisseling en jeugd. Zo schrijft Van der Linden.

De politiechef verwijst naar zijn collega's in Steenwijkerland. ,,De komst van de coffeeshop nam een groot deel van de illegale handel en drugsgerelateerde overlast weg en maakte het politieteam mogelijk gericht op te treden en te handhaven (na)bij de coffeeshop. De teamleiding daar ervaart dat zij met de huidige drugsaanpak haar capaciteit efficiënter inzet en dat de overlast is afgenomen", schrijft Van der Linden.

Lees hier het volledige artikel bij de Stentor

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04