U bent hier: In de pers Italiaanse patiënt krijgt hasj uit Nederland

Italiaanse patiënt krijgt hasj uit Nederland

mediwiet Medicinale cannabis 13 mei 2010 - L'AQUILA (ANP) - In Italië heeft voor het eerst een patiënt op doktersrecept marihuana gekregen. Voor de man, die lijdt aan multiple sclerose, is de drug uit Nederland geïmporteerd.

Dit heeft de krant la Repubblica donderdag gemeld. Marihuana is bij de Italiaanse wet verboden en er is geen gedoogbeleid voor coffeeshops. De 42-jarige man stapte naar de rechter. Die gaf hem gelijk met een beroep op de grondwet waarin staat dat burgers recht op gezondheidszorg hebben.

De rechter veroordeelde de zorgverzekeraar tevens tot betaling van de kosten. ,,Dit is een zege voor alle mensen die lijden als ik en die het om onverklaarbare ideologische en politieke redenen moeten doen zonder een medicijn waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het efficiënter is dan de geneesmiddelen die momenteel in Italië in de handel zijn'', aldus de patiënt.

Nu de marihuana nog uit Nederland wordt gehaald, lopen de kosten op tot 12.000 euro per jaar. Daarom gaan er stemmen op om ook in Italië marihuana voor therapeutische doeleinden te verbouwen.

Lees hier het artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04