U bent hier: In de pers 'Groene Bob' gestopt voor hij begonnen is

'Groene Bob' gestopt voor hij begonnen is

groene-bob-censuur Groene BOB onder censuur 11 december 2009 - ED - EINDHOVEN - De Eindhovense coffeeshops stoppen per direct met hun 'Groene Bob'-campagne.

Voor ze verder gaan met de campagne om bezoekers van coffeeshops te wijzen op de gevaren van drugsgebruik in het verkeer, willen ze de juridische stappen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afwachten.

VVN vindt dat de naam en het logo van de eigen 'Bob'-campagne tegen alcoholgebruik in het verkeer worden misbruikt door de Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE). De 'Bob' van de VCE staat voor Bewust Onbenevelde Bestuurder. Het groene logo is geïnspireerd op dat van de 'Bewust Onbeschonken Bestuurder' van VVN. Het logo stond op de flyers en posters die de VCE onder de dertien Eindhovense coffeeshops had willen verspreiden.

"Het is jammer dat VVN met zo'n negatieve reactie komt. Blijkbaar vinden zij het merkenrecht belangrijker dan de verkeersveiligheid", zegt VCE-voorzitter J. Dielesen. Volgens Dielesen is de voorlichting op het gebied van drugs- en medicijngebruik in het verkeer slecht. "Wij vonden het tijd worden voor actie, aangezien VVN er de afgelopen 33 jaar niets aan heeft gedaan."

De VCE-voorzitter zegt bedolven te zijn onder de steunbetuigingen van publiek en collega's uit het hele land. "Veel collega's wilden meegaan in onze campagne. De behoefte is dus groot."

De VCE heeft haar leden inmiddels opgeroepen de posters te verwijderen en te stoppen met het uitdelen van flyers. De vereniging denkt nu over een nieuwe flyer met dezelfde inhoud, maar dan zonder alle 'Bob-franje'.

Lees hier het artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04