U bent hier: In de pers Buurt wil coffeeshop weg hebben

Buurt wil coffeeshop weg hebben

1 oktober 2008 - ED - EINDHOVEN - Buurtbewoners willen coffeeshop High Times aan de Roostenlaan in Eindhoven weg hebben. Ze hebben bij de gemeente 36 bezwaarschriften ingediend tegen de aanvraag van de zaak voor een verlenging van de vergunning.

Het bewonerscomité van de Bloemenbuurt-Zuid in stadsdeel Stratum heeft de afgelopen maand een actie op touw gezet. Ze vinden dat de coffeeshop voor parkeeroverlast zorgt. Bovendien ligt de coffeeshop volgens hen te dicht bij basisschool De Talisman, amper 250 minder. De school heeft ook bezwaar gemaakt.

HighTimes Coffeeshop De omwonenden vinden ook dat de aanwezigheid van een zaak waar softdrugs worden verkocht niet goed is voor het imago van de 'nieuwe' Bloemenbuurt-Zuid. Daar worden de komende jaren 326 nieuwe huur- en koopwoningen gebouwd.

High Times is nu gevraagd zich te verweren. Eigenaar Dick van Haaren zegt niet al te veel zorgen te maken. "Wij zitten hier al 24 jaar en nog nooit heeft dit gespeeld. Nu ineens is het een probleem? Wij hebben ook prima contact met mensen om ons heen."

Volgens Van Haaren is sprake van 'een geregisseerde actie'. "Ze hebben gewoon lopen leuren met die formulieren. Wij hebben er zelf alles aan gedaan de parkeeroverlast te beperken. Maar dat er door de nieuwbouw straks vijftien minder parkeerplaatsen zijn, is niet mijn schuld."

Lees hier het volledige artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04