U bent hier: In de pers Extra coffeeshop Helmond

Extra coffeeshop Helmond

27 mei 2008 - ED - HELMOND - Het Helmondse CDA voert een achterhoedegevecht als het om een tweede coffeeshop in de stad gaat. Maandagavond bleek dat alle andere partijen een tweede of soms zelfs derde coffeeshop in Helmond prima vinden, mits aan allerlei voorwaarden wordt voldaan.

Alleen het CDA wil het pertinent bij één uitspanning waar softdrugs verkrijgbaar zijn houden, en zelfs dat met veel weerzin.

De discussie is weer actueel geworden nu de enige Helmondse coffeeshop, in de Wolfstraat, gesloten is omdat de uitbater zich niet aan de regels hield. Daardoor is de verkoop van softdrugs in Helmond nu volledig in de illegaliteit beland. Onwenselijk, vindt de Helmondse politiek. Een tweede coffeeshop moet de situatie in Helmond minder kwetsbaar maken. GroenLinks ging nog het verst en bepleitte gelijkschakeling van coffeeshops met cafés en restaurants. "Er is geen verschil tussen softdrugs en alcohol", aldus Rudi van der Made.

Brug te ver

CDA-raadslid Ron Peters kan 'gegeven de realiteit' leven met één coffeeshop, twee is voor hem een brug te ver. "Dat geeft geen garantie dat illegaliteit kan worden voorkomen of bestreden." Hij wees op een tegenstelling: "Je sluit er één en krijgt er twee voor terug."

Onder meer coalitiegenoot PvdA maakte bij monde van Lodewijk den Breejen gehakt van het CDA-standpunt. "Het CDA houdt een verhaal vol waarden en normen, maar komt vervolgens met een half voorstel. U zegt principieel te zijn, maar dat bent u juist niét."

Lees hier het volledige artikel bij ED

v o o r l i c h t i n g

wat is wiet?bottom01 wat is hasj?bottom02 wat is een joint?bottom05 wat is blowen?bottom03 verstandig gebruik!bottom04